Mamin Svet
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Mamin Svet

Forum za mame, tate i njihove unikate :)
 
Veselo, raspoloženo i dobronamerno društvance Vas poziva da nam se pridružite da zajedno delimo tajne, želje, iskustva, da se radujemo uspesima i neobavezno ćaskajmo u našem malom-velikom Maminom svetu!

Delite | 
 

  Riblji i morski specijaliteti

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
UN@
Admin
avatar

Broj poruka : 960
Points : 12306
Reputation : 0
Datum upisa : 18.01.2012
Godina : 28

PočaljiNaslov: Riblji i morski specijaliteti   Sre Feb 01, 2012 12:09 am

Pljeskavice od ribe

Sastojci za 4 porcije
1 kg ribe (oslića)
1 vezica povrća za supu
1 glavica luka
biber, so
1 slatka crvena paprika
4 jaja
1 kašika začina C
2 čena belog luka
ulje za prženje

Priprema
Povrće za supu skuvajte u slanoj vodi. Kada omekša, dodajte očišćenu ribu i kuvajte sve dok riba ne omekša. Zatim ocedite vodu, meso odvojite od kostiju i zajedno sa povrćem sitno iseckajte. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, biber, slatku crvenu papriku, jaja i začin C. Dobro izmešajte i oblikujte pljeskavice, a zatim ih propržite na vrućem ulju. Servirajte sa salatom od krompira.


Poslednji izmenio UN@ dana Ned Apr 29, 2012 9:23 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
http://maminsvet.goodoolz.com
UN@
Admin
avatar

Broj poruka : 960
Points : 12306
Reputation : 0
Datum upisa : 18.01.2012
Godina : 28

PočaljiNaslov: Re: Riblji i morski specijaliteti   Sre Feb 01, 2012 12:09 am

Oslic sa renom

Sastojci za 4 porcije
- 800 gr. fileta oslića,
- 250 gr. šampinjona,
- 60gr. margarina,
- 4 kašike izrendanog rena,
- 40 gr. prezle,
- 2 paradajza,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 veza luka vlašca,
- 1 kašičica senfa,
- sok od 1 limuna,
- aleva paprika, seckani peršunov list, so i biber po ukusu.

Priprema

Zagrejati 20 gr. margarina i na njemu lagano propržiti luk dok ne omekša, skuvane šampinjone iseći na listiće, turiti u onaj luk i krčkati desetak minuta. Filete ribe naseći na rezance, posuti ih limunom, posoliti i obiberiti i poprašiti alevom paprikom. Ostaviti desetak minuta da stoje, dok se vi bakćete sa onim lukom. Sad one šampinjone i luk rasporediti u vatrostalni sud po dnu, posuti seckanim peršunom i vlašcem, preko toga rasporediti ribu. Umutiti preostalih 40 gr. margarina sa senfom i renom i premazati preko ribe. Sve to posuti prezlom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 minuta. Kad je pečeno na vruće prekriti kolutovima oljuštenog paradajza i još malo peršunovog lista. Služiti sa pireom od krompira.
Nazad na vrh Ići dole
http://maminsvet.goodoolz.com
 
Riblji i morski specijaliteti
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Riba i morski plodovi

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Mamin Svet :: ZENSKI SVET... :: Gastronomski kutak-
Skoči na:  
Sve informacije i saveti na http://maminsvet.goodoolz.com/ služe isključivo u edukativne svrhe. Sadržaj web portala nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze. Ukoliko brinete za svoje i zdravljesvoje bebe, preporučujemo Vam da se obavezno konsultujte sa svojim lekarom.